Kako do hedonizma u sivim danima

“Jesen i život bez smisla”. Najčešća asocijacija kada čujemo ovu rečenicu Crnjanskog je novembar. Nakon euforije oko početka jeseni, ako je euforije bilo, skoro obavezno dolazi pad raspoloženja. Sivilo, magle i kiše su zaštitni znak ovog meseca. No, uz malo truda ne mora sve da bude depresivno.

Da je novembar žena, radila bi botoks

Novembar je kao stvoren za “sentimentalna putovanja” u glavi. Misli najviše vole da putuju uz zvuk kiše i pogled uperen u zamagljen prozor. I na ulici je nikada više namrštenih i setnih pogleda. Nigde osmeha, a bore sve vidljivije. Na površinu isplivavaju problemi, protok vremena, a koža to sve pokazuje i ljudima oko nas. Gospođa Novembar je starija dama sa tamnim podočnjacima i vidljivim dubokim borama. A ima li gospođe koja se bez tegobe miri sa svojim borama? Pa starost se uglavnom ne dočekuje sa osmehom. Zato je ženama najdraži poklon kada im neko kaže da izgledaju mlađe. Botoks je mali pomoćnik da vam taj kompliment udele iako vreme nije baš bilo vaš prijatelj. Ako vam strane i nepozvane linije još nisu zaokupile lice, postoje načini da njihov dolazak sprečite ili bar usporite. Sem što alkohol i cigarete nisu saveznik za mlad izgled kože, ne bi trebalo ni da spavate uvek na istoj strani, trebalo bi da se hranite uravnoteženo, izbegavate parfimisane sapune te da fizička aktivnost bude deo vašeg života. Na putu do lepe kože je mnogo više stanica od redovnog korištenja krema. Ukoliko pak bore jesu sastavni deo vašeg života, a nisu vam drag gost, onda nema razloga da ne uradite botoks.

Uklonite nesavršenosti sa tela

Kroz razgovor sa prijateljicama uočavam da su strije i celulit vetrenjače sa kojima se mnogo žena bori. Ta borba je uglavnom stalna i mučna. Kako su dani kraći, a sumorniji, sve više vremena smo u kući i razne misli se motaju po glavi. Praznici se bliže, a želja da se izgleda dobro se povećava. Nema žene kojoj njen celulit i masne naslage ne smetaju. Dobar način da se ovog izvora stida rešite je neki od naših individuanih programa. Zašto biste se opterećivale mislima kako niste više tako privlačne zbog svojih naslaga i strija, kada to vreme možete iskoristiti za rasterećujuće razgovore sa prijateljicama ili šolju čaja umotane u novo, mekano ćebe dok gledate omiljenu seriju. Telo ne treba da bude vaš izvor stida, ali ako ga ima postoji rešenje. 

Epilacija voli novembar

Nepisano je pravilo da mnoge žene haljine i suknje vezuju za leto i sunce. Meni to nikada nije bilo blisko. Naprosto volim da vidim ženu u haljini ili suknji u bilo koje godišnje doba. Ta ženstvenost i lakoća koju žena nosi sa sobom kada obuče haljinu ništa drugo ne može da zameni. Međutim, ženama je draže da u jesen i zimu nose pantalone jer se samim tim dlačice ne vide i ne moraju da brinu o njima. Zapravo, epilacija je najpoželjnija kada temperatura spadne. Epilacija se teže radi na potamneloj koži, a i dve nedelje nakon što se epilacija uradi nije poželjno izlaganje suncu zbog hiperpigmentacije. Kako nema žene koja ne voli da bude u trendu, treba da znate da za ovu sezonu modni stručnjaci preporučuju da svoj izgled upotpunite suknjom i to ili kožnom ili plisiranom ili suknjom sa tilom. Ako ste više tip za haljinu, neka haljina-blejzer ne zaobiđe ni vaš ormar. Lepota i moda uvek idu zajedno pa je i ove godine Anti Aging Studio bio partner Fashion Selection-a koji je trajao od 2. do 4. novembra tako da su i naše modne preporuke u dosluhu sa modnim stručnjacima. Probudite damu u sebi, ali ne zapostavite ni svoju kožu kojoj će epilacija u ovim hladnijim danima svakako odgovarati.

Probudite hedonistu u sebi

Ne dozvolite magli i kiši da vam spreče uživanje koje dugujete sebi svakoga dana. Kišobrane u ruke i u šetnju, svratite do obližnje knjižare i svojim vijugama priuštite neko novo štivo, ako nemate inspiraciju Flober i njegov “Novembar” nisu loš početak. Ukoliko biste da budete na toplom, ugodite sebi nekim filmom i umotani uz mirišljavu sveću odgledajte film, a da bi sva čula uživala prekršite zdrav život i ispecite kolače – neka to bude greh kojim ćete se počastiti. Telo je nešto samo vaše i na njega nikada ne prestajte da mislite, žena nikada i ni zbog čega ne treba da zapostavi sebe. Naš studio je uvek uz žene pa su ovaj mesec na popustu tretmani prilagođeni baš ovom dobu godine. Neko je rekao da je jesen godišnje doba koje ne dopušta hedonizam? To su samo loši izgovori!

Pratite me na društvenim mrežama:


 Zakažite BESPLATAN pregled

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.